Yrityksen työnimi oli Kahva Oy. Se syntyi eräänä iltana ehkä nelisen vuotta sitten kesämökillä, kun ystäväni kanssa pohdimme tulevaisuutta, elämänmenoa ja sitä, miten oman osaamisen ja innostumisen kautta voisi varmasti olla ihmisille avuksi, myös yrittäjänä.

Hyvä ystävät ovat tärkeitä ääneen ajattelun kohteita. He kuuntelevat pyyteettömästi ideoitasi, joilloin saat samalla jäsennettyä ajatuksiasi uuteen uskoon. Kahva Oy jäi henkisesti elämään. Jalostui eteenpäin.  Joku meistä löysi Dannyn  Jos maailmassa vain ois kahva-biisin, jota sen kaikessa järkyttävyydessään (anteeksi biisin ystävät) hoilattiin muutamallakin reissulla. Ehkä minä halusin löytää oven, jonka kahvasta vetämällä aukeaisi uusi maailma.

Viime syksynä aina eteenpäin katsova ja innostava Mikael Jungner puhui vuorovaikutusteollisuudesta. Termi ei jättänyt minua rauhaan, ei sitten millään. Yritin etsiä käsitteestä tietoa, pyörittelin sitä, mietin ja analysoin.

Toukokuussa eräänä aamuna heräsin täysin intuitiivisen varmana siitä, että tulevan yhden naisen osakeyhtiöni nimi tulee olemaan Vuorovaikutusteollisuus Oy. En ollut varma miksi, mutta tunne ei jättänyt mitään pelivaraa. Näin on oltava. Tuo käsite yrityksen nimenä jättää viestintäalan yrittäjälle mahdollisuuksia, se herättää eikä aukene heti. Ja innostaa minua itseäni.

Filosofian tohtori Klaus Oesch on käyttänyt termiä 2010-luvun taitteessa ja antoi minulle pyyteettömästi aikaansa, kun halusin keskustella hänen kanssaan käsitteen sisällöstä.   Pitkäaikainen työnantajani Prizztech Oy oli vuosia mukana osaamiskeskusohjelman ja monien muiden kansallisten ohjelmien toteuttamisessa, niin kuin myös Klaus. Tuntui, kuin olisin puhunut hyvän tuttavan kanssa, kehitystyö yhdisti. Palatessani kotiin minuun oli syttynyt jälleen ymmärryksen ja tiedon jano, mitä kaikkea yksittäisen käsitteen kautta tässä maassa voisikaan tehdä.

Teknologiset mahdollisuutemme haastavat vuorovaikutuksen tavat. Ja mahdollistavat yhteensulautuessaan jotain aivan uutta ja mahtavaa. Se on minua innostava ja eteenpäinvievä voima tässä hetkessä. Vuorovaikutusteollisuus Oy:n perustajana, yhden naisen innostuneena viestintäalan monitoimiosaajana.