Yrityksillä ja organisaatioilla on entistä enemmän tarpeita ymmärtää yhteiskuntaa ja poliittista päätöksentekoa. Omaa osaamista tai verkostoja siihen ei välttämättä kuitenkaan ole. Päättäjävaikuttamisesta puhutaan tässä ajassa joskus myös negatiivisessa sävyssä. Mitään mystiikkaa siihen ei kuitenkaan sisälly.

On vain hyödyllistä tietää ja ymmärtää, miten eri prosessit yhteiskunnassa toimivat ja millaisin mekanismein omaa näkemystään voi tuoda esille, myös Kehä III:sen ulkopuolelta. On tärkeää ymmärtää päätöksenteon dynamiikkaa, tunnistaa olennaisia asioita, toimia oikeassa ympäristössä ja saada aikaan toivomiaan tuloksia.

Vuosi sitten sparrasin ajatuksiani päättäjävaikuttamisesta Esa Suomisen kanssa. Hän antoi minulle pyyteettömästi aikaansa ja ideoitaan oman yritykseni perustamisen suhteen ja jakoi kanssani näkemyksen siitä, että täällä maakunnissa on päättäjävaikuttamiselle tulevaisuudessa tilaa ja tarvetta, niin yrityksillä kuin muilla organisaatiollakin.

Minulla on nyt ilo toimia tällä saralla Pohjoismaiden suurimman public affairs -toimiston, Rud Pedersen Public Affairs:n verkostossa. Ota siis yhteyttä, kerron mielelläni lisää.