Posti toi  Prizz.Uutiset-lehden. Se on minulle tuttuakin tutumpi, vastasinhan sen tuottamisesta ja toimituksesta sekä osasta sisältöjä miltei koko sen ajan, kun työskentelin Prizztechissä.

Prizztech Oy perustettiin vuonna 1989 ja tähän 30-vuotisjuhlalehteen sain pyynnön kirjoittaa eräänlaisen historiakatsauksen yhtiön kuluneelta kolmeltakymmeneltä vuodelta. Työ oli mieluinen. Palasin moniin artikkeleihin ja vuosikertomuksiin, joiden sisältöä olen itse ollut kirjoittamassa ja tuottamassa. Ensimmäinen versio tekstistä olikin kuin omien muistojeni leikkaa-liimaa-kokoelma. Nostin muistiini hetkiä ja asioita, joista ajattelin, että tuo ainakin 30 vuoden ajalta pitäisi tuoda esiin. Tilaa annettiin noin 20 000 merkkiä. Eihän se kaikki siihen millään mahdu.

Prizztech oli alkuperäiseltä nimeltään Satakunnan Teknologiakylä ja sen tehtävänä oli rakennuttaa Teknologiakeskus Pripoli Porin Vähä-Raumalle silloisen Porin tekniikkaopiston viereen ja lisäksi valmistella ja toteuttaa teknologiaa edistäviä projekteja. Myöhemmin tehtävä laajentui maakunnalliseksi kattaen elinkeinoelämän kehittämisen sekä kunnille tarjottavat elinkeinopalvelut.

Prizztech Oy on yhtiönä elänyt läpi Suomen nousukausien ja taantumien. Sen henkilökuntaan on vuosien saatossa kuulunut satoja oman alansa asiantuntijoita ja projektijohtamisen mestareita. Yhtiön sielu on ollut näiden kehittäjien näkemys ja halu mennä eteenpäin, löytää asiat ja aihiot ennen kuin ne ovat valtavirtaa ja tarjota niiden tuomat mahdollisuudet maakunnan elinkeinoelämälle.

Prizztech elää tälläkin hetkellä samassa muutostilanteessa kuin useita kertoja aiemmin. Yhtiön olemassaolon merkitys on yhä sama kuin aina ennenkin, alueen hyvinvoinnin edistäminen yrityselämää vahvistamalla. Organisaatiomalleista riippumatta satakuntalainen ”tyynnä kyntää aurallansa”, mutta on aina valmis ottamaan uusiakin työkaluja käyttöön. Prizztech on aktivoinut kärkialojen kehittämishankkeita ja koonnut hajanaisia kehittämispanostuksia suuremmiksi kokonaisuuksiksi. Yhteinen tahtotila maakunnan kehittämisen painopisteistä on ollut keskeinen tekijä maakunnan menestyksessä kuluneina vuosina. Ilman yhteisesti tehtyä työtä tilanne olisi toinen.