‚ÄĚKoronakriisi pienen kaupungin luottamushenkil√∂n silmin‚ÄĚ sai alkunsa nelisen vuotta sitten, maaliskuussa 2020, kun toimin Kankaanp√§√§n kaupunginhallituksen puheenjohtajana, ja korona vy√∂ryi syliin. Minulle tuli silloin tunne, ett√§ t√§st√§ ajasta t√§ytyy pit√§√§ tarkempaa kirjaa. Jos ei nyt muuta niin ainakin muistitiedon keruun ja paikallishistorian n√§k√∂kulmasta.

Teksti on päiväkirjamainen kertomus maaliskuusta syyskuuhun 2020. Kankaanpäässä meillä luottamushenkilöillä oli tuona keväänä jo valmiiksi kädet täynnä töitä, kun käynnissä olivat Honkajoen kanssa käytävät kuntaliitosneuvottelut ja Vatajankosken Sähköön kohdistui valtausyritys. Kiirettä olisi siis pitänyt ilman koronaakin.

Halusin näillä muistiinmerkinnöillä myös nostaa kaikkien Suomen kuntapäättäjien ja kuntademokratian arvostusta. Kunnan luottamushenkilön työ kun tulee usein esille vain riitaisten päätösten uutisoinneissa tai virallisissa kuntien johtamisoppaissa. Eikä se todellakaan ole totuus, kaukana siitä.

Itse kirjan julkaisu tuntuu hyvältä, myös siitä saatu arvostelu lämmittää. Muutamalle kustantajalle tarjosin tätä, lukijakunta kuitenkin oli kuulemma liian pieni. Ymmärrän senkin.

Books On Demandin kautta toteutettuna kirja saa laajan levityksen verrattuna siihen, että olisin painattanut sen ja vienyt paikalliseen kirjakauppaan myyntiin. Josko toki sitä sinnekin vein. Kirjoitan prosessista ehkä joskus koosteen, jos se olisi avuksi muillekin omakustanteita tekeville kirjoittajille.