Välineet muuttuvat, mutta sanan säilä ei tylsisty koskaan. Laadukkaiden toimituksellisten artikkeleiden, vapaamuotoisempien, lukemaan houkuttavien tarinoiden, sosiaalisessa mediassa toimivien tehokkaiden tekstien tai vaikuttavien puheiden aika ei todellakaan ole ohi.

Kirjoittamisesta puhuminen on usein ristiriitaista. ”Kyllähän kuka tahansa nyt kirjoittaa osaa. ” ”No kyllä minä, mutta kun tässä on nyt niin kiire.” Eli ei, kaikilta ei tekstiä synny. Eivätkä kaikki osaa hypätä korkeutta, puhua espanjaa tai koodata kännykkäpelejä. Kirjoittaminen vain kuuluu samaan joukkoon auton renkaiden vaihtamisen tai omakotitalon rakentamisen kanssa. Pitäisi osata itse, muuten ei ole kunnon ihminen.

No, unohda kulttuurimme painolasti. Tokihan asiantuntijan teksti kaipaa joskus stilisointia ja oikolukua. Joskus yrityksen nettisivujen tekstit ovat vain jääneet ”vaiheeseen”. Joskus sosiaalisen median kanavia ei päivitetä, koska kukaan ei tiedä, mitä siellä voitaisiin julkaista. Tai tärkeä esiintyminen. Se voi olla yrityksen sisäinen strategiapalaveri, 300 hengen yleisölle pidettävä asiantuntijaluento tai siskon 50-vuotisjuhlissa pidettävä, koko sukua liikuttava puhe miltei ilman paperia.  Sitä on ihan ok jännittää ja ihan ok sparrata ulkopuolisen kanssa.

Ota yhteyttä niin käydään läpi, millaista sanan säilää sinä juuri nyt tarvitset.